Esiteks õpetaja Piret Karu jõulukapsad, mis on väga lihtsad, maitsvad, kerged, tervislikud ning kuulsad meie õpetajate hulgas. Magustoiduks aga õpetaja Erika Vatseli marjakeeks, mis plahvatab C-vitamiinist ja turgutab tervist talvekuudel.

Head katsetamist!

Krõpsud praekapsad

Mida hankida?

1 kg heamaitselist ja krõmpsu hapukapsast, soovitav porganditega.
2 keskmist sibulat
0,2 l magusat õunamahla
100 g (pool purki) hane- või pardirasva, see on müügil näiteks Rimis.
Peotäis suuri seemneteta rosinaid
Peotäis pohli
Rosmariini oksake
Soovi korral maitse järgi pruuni suhkrut ja soola.

Kuidas teha?

Pane kapsad hautamispotti, lisa õunamahl. Haki sibulad, kuumuta pannil hanerasvas, kalla kapsastele. Pane pott praeahju kaheks tunniks hauduma. Jälgi, et oleks potis piisavalt vedelikku! Selle aasta kapsad on kuivavõitu. Poole podisemise ajal lisa rosinad, tuuni suhkuru ja soolaga.

Enne serveerimist lisa rosmariini oksake ja puista peale külmutatud pohlad.

Soovitan valmistada kohe 2 kg kapsastest, siis saab ka teisel päeva (või kolmandal) soojendada. Kui muud ei saa, siis toa saab kapsalõhna täis!


Imemaitsev banaani-marjakeeks

Mida hankida?

100 g pehmet võid
100 g pruuni suhkrut
200 g külmutatud mustsõstraid
3 küpset banaani
200 g täistera speltajahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g mõru šokolaadi pähklitega

Kuidas valmistada?

Mikserda pehme või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Purusta banaanid kahvliga ja lisa segule. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa ka see. Lõpuks lisa tükeldatud šokolaad ja marjad. Valmis tainas vala võitatud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit.