Spordinurk

Kui kaua oled sa oma spordialaga tegelenud?

GL: Olen tegelenud jalgpalliga nelja aastaselt peale ehk käimas on 16. aasta.

CH: Esimest korda sõudmistrennis käisin 2018. aasta augustis, kuid tõsisemalt hakkasin sõudmisega tegelema 2021. aasta suvel.

MK: Kergejõustikuga olen tegelenud 1. klassist saati, seega 11 aastat.


Miks just see spordiala?

GL: Mulle meeldivad võistkonnaspordid ning jalgpall on äärmiselt emotsionaalne ning füüsiline.

CH: Esimest korda sattusin trenni tänu sõpradele. Mulle meeldib sõudmine, sest see on on üks kõige „ausamaid“ spordialasid, kus füüsiline ja mentaalne ettevalmistus määrab 99% ulatuses sõidu tulemuse.

MK: Viieaastaselt alustasin hoopis iluvõimlemisega. Sealne treener soovitas minna kergejõustikku, sest osade harjutuste pealt tuvastas ta, et mul on hea hüppevõime ja ega ma tegelikult ei paindunud ka üldse.


Mis on sinu seni suurim saavutus spordis?

GL: Ühte kindlat saavutust ei oskagi välja tuua, aga olen uhke paljude koondise mängude üle ning seal saavutatud tulemuste üle.

CH: Minu suurimad saavutused on, et olen esindanud Eestit nii U19 Euroopa kui maailmameistrivõistlustel ning Eesti meistrivõistluse neljapaadi hõbemedal, kus meie paat kaotas ainult A-koondise neljapaadile.

MK: 2022. aastal täitsin Euroopa meistrivõistluste normatiivid kolmel alal (200m, 400m, seitsmevõistlus). Treeneriga otsustasime, et võistlen seitsmevõistluses, milles saavutasin 9. koha.

Christopher Hein / Allikas: Rahvusvaheline sõudeliit

Mis on sinu tuleviku eesmärk või unistus spordis?

GL: Minu unistus on kunagi esindada Eesti A-koondist ning mängida ka Euroopa tippliigas. Proovin võtta enda potentsiaalist maksimumi, et tulevikus ei jääks midagi kripeldama.

CH: Eesmärk on kahe aasta jooksul A-koondisesse pääseda ning osaleda 2028 Los Angelese olümpiamängudel.

MK: Lähim eesmärk on 2024. aastal osaleda Peruus maailmameistrivõistlustel mitmevõistluses. Samuti proovin hoiduda vigastustest.


Kuidas leiad aega kooli kõrvalt treenida?

GL: Arvan, et kui piisavalt on motivatsiooni millegagi tegeleda, siis leiad alati aega selleks. Vahepeal koolis hinded kannatavad spordi pärast, kuid proovin alati asjad tehtud saada.

CH: Pinge puudub.

MK: Kooli, eriti Reaalkooli kõrvalt ongi keeruline kõrgel tasemel treenida. Ma tahan ju koolis ka hästi õppida! Pigem kannatavad sõbrad, sest kõike ei saa teha ning igale poole ei jõua.

Mirtel Klaar / Allikas: Maxim Dupliy

Kes on sinu suurimad iidolid või eeskujud?

GL: Väiksest peale on olnud minu iidol Zlatan Ibrahimović. Eesti siseselt on mu iidol Mart Poom, kes oli samuti väravavaht ja saavutas enda karjääris väga palju.

CH: Eestlastest Jüri-Mikk Udam ning välismaalastest Kjetil Borch.

MK: Mul otseselt ei ole eeskujusid. Jälgin mitmeid sportlasi erinevatelt spordialadelt, näiteks Rasmus Mägi, Ingebrigtsenite pere, vennad Boed, Sydney McLaughlin, Erling Braut Haaland. Eriti huvitav ongi vaadata peresid, kus õed-vennad on sportlased, sest nii minu õde kui ka vend tegelevad spordiga.


Mis on suurim väärtus, mida oled spordi tegemisest kaasa võtnud?

GL: Suurim väärtus, mille kaasa spordist võtan on, et kui sa midagi väga tahad, siis pead andma endast kõik ja siis see ka tuleb.

CH: „The harder I work, the luckier I get.

MK: Kindlasti ajaplaneerimisoskus, samuti pingeolukordades toimetulek, iseendasse uskumine ning teadmine, et kui täna ei õnnestu, siis homme kindlasti õnnestub.


Ats Andreas Prangli 138C
Christopher Hein 138C